Στο πλαίσιο της δράσης «Μαθαίνω να προσφέρω», την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της κα Ανθής Παΐλα, ψυχολόγου του οργανισμού «Το χαμόγελο του παιδιού», στο σχολείο μας. Σκοπός ήταν η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «YouSmile» ή αλλιώς Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο του «Χαμόγελου του Παιδιού» στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και την προσομοίωση chat με την Γραμμή Βοήθειας SOS 1056 του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποσκοπεί στην καλλιέργεια της κουλτούρας εθελοντισμού, στην ευαισθητοποίηση των παιδιών και την συμμετοχή τους στην κοινωνία πολιτών μέσα από το «Χαμόγελο του Παιδιού», την ιστορία και τους ανθρώπους του. Επίσης, με την προσομοίωση chat με την Γραμμή Βοήθειας SOS1056 του «Χαμόγελου του Παιδιού»: οι μαθήτριες και οι μαθητές διαμορφώνουν ως ομάδα το προφίλ ενός παιδιού που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα, ώστε να συνομιλήσουν μέσα από το chat1056 του «Χαμόγελου του Παιδιού» με τους ψυχολόγους της Γραμμής Βοήθειας του Οργανισμού. Το chat του «Χαμόγελου» είναι ένα εγκεκριμένο εκπαιδευτικό εργαλείο που από το 2020 έχει προσφέρει στήριξη και διέξοδο σε 1751 παιδιά.

Οι μαθητές μας έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα, συμμετείχαν ενεργά, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και έθεσαν τα ερωτήματά τους και τις απορίες τους στην ψυχολόγο.

Η δράση οργανώθηκε από τις καθηγήτριες: Κρίτσα Αριστέα, Μιχάλη Χρυσούλα, Νικολάου Πολυξένη, Βασιλάκου Δήμητρα και Λαζή Ελένη. Ευχαριστούμε την κα Ανθή Παΐλα και το Χαμόγελο του παιδιού για την εξαιρετική συνεργασία αλλά και το σημαντικό έργο εθελοντικής προσφοράς που επιτελεί για τα παιδιά.

 

Tags: , ,