Με την επιβολή του μέτρου του προληπτικού περιορισμού (καραντίνας), το σχολείο έλαβε όλες τις απαραίτητες πρόνοιες ώστε να λειτουργήσει αξιοποιώντας εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης. Πλέον οι δομές αυτές  υποστηρίζουν το έργο των εκπαιδευτικών σε όλες τις έκτακτες περιπτώσεις που τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν κλειστά. Συμπληρώνουν όμως τη διδασκαλία ακόμη και όταν τα μαθήματα γίνονται δια ζώσης.    

Συγκεκριμένα:

Κάθε ημέρα οι μαθητές/τριες μπορούν να παρακολουθούν εξ’ αποστάσεως τα μαθήματά τους. Στο mail κάθε κηδεμόνα έχει σταλεί το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου με τους συνδέσμους τηλεδιασκέψεων των καθηγητών. Το ίδιο πρόγραμμα έχει σταλεί και στα mail (του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου – ΠΣΔ) των παιδιών. Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθούν από υπολογιστές και φορητούς (καλύτερο και πιο παραγωγικό) και εναλλακτικά από ταμπλέτες και κινητά τηλέφωνα. Για όσους δεν έχουν σύνδεση στο internet μπορούν να παρακολουθήσουν -ακούγοντας μόνο-  μέσω τηλεφώνου ακολουθώντας τις οδηγίες που βρίσκονται εδώ.   

Επίσης ο κάθε μαθητής/τρια έχει στη διάθεσή του ένα όνομα χρήστη (πχ. a121212) και ένα κωδικό. Αυτά του δίνουν πρόσβαση σε δύο πολύ βασικές υπηρεσίες:

α) την ηλεκτρονική τάξη. Στη διεύθυνση  https://eclass.sch.gr/ (βρίσκεται και με αναζήτηση στη google πσδ eclass) μπορεί να έχει πρόσβαση στα μαθήματα ασύγχρονης εκπαίδευσης. Εκεί θα βρει σημειώσεις, δραστηριότητες και ασκήσεις που έχουν αναρτήσει οι εκπαιδευτικοί.

β) το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Πηγαίνοντας στη διεύθυνση  https://webmail.sch.gr/login.php  (βρίσκεται και με αναζήτηση στη google πσδ mail)  και δίνοντας όνομα χρήστη και κωδικό, εισέρχεται στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Από εκεί μπορεί να δει τα mail που του έχουν στείλει (οι καθηγητές, το σχολείο ή κάποιος συμμαθητής του)  ή  να στείλει ο ίδιος/α.

Τέλος η ιστοσελίδα του σχολείου (εντοπίζεται και αναζητώντας στη google 2 γυμνάσιο λάρισας)  αποτελεί μία πύλη ενημέρωσης και συντονισμού.

Ανακεφαλαιώνοντας το σχολείο συνεχίζει τη λειτουργία του βασιζόμενο στις εξής τέσσερις υπηρεσίες. Την πλατφόρμα Cisco Webex, την ηλεκτρονική τάξη και το email του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (με χρήση του μαθητικού λογαριασμού) και τον ιστότοπο του σχολείου.

Τυχόν προβλήματα όπως λάθος καταχωρημένο e-mail κηδεμόνα με αποτέλεσμα να μην παίρνονται τα mail, απώλεια κωδικών κ.λ.π. λύνονται εύκολα με επικοινωνία στο mail του σχολείου 2gymlari@sch.gr  όπου παρακαλούμε εκτός από το πρόβλημα να  αναφέρετε το ονοματεπώνυμο του μαθητή, το τμήμα και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.   

Προβλήματα υποδομών και διαθεσιμότητας των πλατφορμών όπως είναι εύκολα κατανοητό τα διαχειρίζεται το Υπουργείο.

Καλή προσαρμογή και προσπάθεια σε όλους.

Τα βιβλία για κάθε τάξη σε εμπλουτισμένη μορφή.