Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3/ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα στα πλαίσια επίσκεψης στη Βουλή των Ελλήνων από 25 έως 27 Ιανουαρίου 2018. Οι 94 μαθητές και μαθήτριες με συνοδούς καθηγητές τους κ.κ Παλάτο Χρήστο, Καρανίκα Αικατερίνη, Καρανάσιου Νικολέττα, Μπίκα Αικατερίνη και Τζέλλα Αλεξία ξεναγήθηκαν στους παρακάτω χώρους και αξιοθέατα της Αθήνας:

 α)Βουλή των Ελλήνων, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτηρίου, τη λειτουργία της, ενώ χρήσιμες πληροφορίες για το διαχωρισμό των τεσσάρων εξουσιών (κοινοβουλευτικό έργο, νομοθετικό έργο, δικαιοσύνη, τύπος) έδωσε με παραστατικό τρόπο ο Βουλευτής του νομού κος Χαρακόπουλος Μάξιμος.

 β)Μουσεία: Ακρόπολης, Αρχαιολογικό, Βυζαντινό, Πολεμικό και Παναθηναϊκού Σταδίου , το καθένα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα στοιχεία που ενθουσίασαν τους μαθητές/τριες μας.

γ)Οι μαθητές /τριες αποκόμισαν πλούσιες εμπειρίες και γνώσεις από τις επισκέψεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στο Ζάππειο Μέγαρο, στον Εθνικό Κήπο, στην παλιά Αθήνα (Πλάκα-Μοναστηράκι- Θησείο).

δ)Οι μαθητές/τριες διασκέδασαν με την ψυχή τους σε ταβέρνα με Ελληνική μουσική καθώς και σε ντίσκο όπου γνώρισαν τον τρόπο διασκέδασης άλλων εποχών.

   Οι συνοδοί καθηγητές ευχαριστούν τους μαθητές/τριες για την άψογη συμπεριφορά τους, γιατί εκτός από τον εαυτό τους, εκπροσώπησαν επάξια  το σχολείο μας, την οικογένειά τους και έδειξαν πόσο καλά παιδιά είναι, με επιβράβευση την υλοποίηση και άλλων εκδρομών στο μέλλον.

 

 

Tags: , ,