Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 μαθητές/-τριες της Β΄ Τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν μια ενδιαφέρουσα διδακτική επίσκεψη στη ΄΄ Βοτανική Συλλογή΄΄ στο πάρκο του Αλκαζάρ.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία μέσα από βιωματικές δράσεις να έρθουν σε επαφή και γνωριμία με τη χλωρίδα της πόλης μας, την παραγωγική διαδικασία της Υπηρεσίας Πρασίνου σε δέντρα, θάμνους, ανθόφυτα και αρωματικά φυτά. Με τη βοήθεια έμπειρου επιστημονικού προσωπικού της Υπηρεσίας Πρασίνου συζήτησαν τη σημασία και αξία του πράσινου, της ανακύκλωσης , της κομποστοποίησης αλλά και τη σημασία της προστασίας των πάρκων και γενικότερα του Περιβάλλοντος που είναι υπόθεση όλων μας. Οι υπεύθυνοι Πρασίνου έδειξαν στα παιδιά τον σωστό τρόπο φύτευσης και ακολουθώντας τις οδηγίες τους οι μαθητές φύτευσαν κυκλάμινα στο χώρο της ΄΄Βοτανικής Συλλογής΄΄ με ιδιαίτερο ζήλο.

Στο τέλος δόθηκαν αναμνηστικά δώρα και ένα αρωματικό φυτό σε κάθε μαθητή για να ενεργοποιηθεί και να κάνει πράξη τα όσα έμαθε και μετά το πέρας της συγκεκριμένης δράσης.

Κατά τη διάρκεια της διδακτικής επίσκεψης στο χώρο της ΄΄ Βοτανικής Συλλογής΄΄ ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας κ. Αλεξούλης Ιωάννης, η Δ/ντρια της Υπηρεσίας Πρασίνου κα Παπαδοπούλου Αγγελική, ο υπεύθυνος για τις Περιβαλλοντικές δράσεις κ. Μανούσιος Χρήστος , καθώς και Τεχνολόγοι – Γεωπόνοι που βοήθησαν τα παιδιά στη διαδικασία του φυτέματος μαζί με συναδέλφους τους από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Clever Cities στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Λαρισαίων.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές της δράσης είναι οι : Μανούσιου Γεωργία, Μιχάλη Χρυσούλα, Νικολάου Πολυξένη και Σιώκας Αποστόλης.

 

Tags: , ,