Την Τρίτη 2 Απριλίου, η Γ΄ τάξη του σχολείου επισκέφθηκε το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της δράσης «Ενσωμάτωση καινοτόμων μεθόδων και διδακτικών πρακτικών στην εκπαιδευτική διαδικασία» και του μαθήματος της Πληροφορικής.

Το σχολείο υποδέχθηκε ο πρόεδρος του τμήματος κ. Γερογιάννης Βασίλειος και η κα. Μπάλια Αναστασία μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.). Έγινε παρουσίαση του προγράμματος σπουδών, του τρόπου εισαγωγής των φοιτητών/τριών, των επαγγελματικών ευκαιριών των αποφοίτων, των μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών που προσφέρει το τμήμα κ.ά. 

Συζητήθηκαν έννοιες όπως ανάπτυξη εφαρμογών, προγραμματισμός μηχανών, έξυπνες συσκευές (Internet of Things) , τεχνητή νοημοσύνη (AI),  παραγωγή γνώσης με εξόρυξη δεδομένων (Big data analysis) κ.ά.

Ακολούθησε ξενάγηση στα αμφιθέατρα, τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια υπολογιστών, ψηφιακών κυκλωμάτων και ρομποτικής.

Στη συνέχεια η αποστολή -μετά από μία στάση στο κυλικείο- έκανε ένα περίπατο στο campus του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας περνώντας από τα κτήρια των άλλων σχολών, τα γήπεδα και το κλειστό γυμναστήριο του Πανεπιστημίου.

Το σχολείο ευχαριστεί δημόσια τον πρόεδρο του τμήματος κ. Γερογιάννη Β. και την κα Μπάλια Αν. (μέλος ΕΔΙΠ) για την ενημέρωση και τη φιλοξενία.

Ιστότοπος τμήματος: https://ds.uth.gr/

Συνόδευσαν οι εκπ/κοί: Αθανασιάδου Ελένη(ΠΕ06), Ζιώγα Βασιλική(ΠΕ02), Σιώκας Απόστολος(ΠΕ86), Τσιάρας Νικόλαος(ΠΕ86), Ψυρογιάννη Κατερίνα (ΠΕ78).

 

Tags: , ,