Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή των μαθητών/τριών της Β τάξης, διδακτική επίσκεψη στο Βόλο στα πλαίσια των μαθημάτων της Τεχνολογίας και της Ιστορίας,.
Αρχικά, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Τσαλαπάτα, όπου με μεγάλο ενδιαφέρον, είδαν το Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του. Τα εργαστήρια και οι βιομηχανικοί χώροι έχουν αναστηλωθεί και αποτελούν σήμερα σπάνιο δείγμα διασωζόμενου βιομηχανικού συγκροτήματος στον ελληνικό χώρο. Στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, η παραγωγική διαδικασία έχει ανασυντεθεί βήμα προς βήμα: βαγονέτα, δεξαμενές αργίλου, τριβεία, πρέσες, κοπτήρες, ξηραντήρια, η επιβλητική κάμινος Hoffmann, καθώς και τελικά προϊόντα, τούβλα και κεραμίδια διαφόρων τύπων. Έτσι, οι μαθητές μας βιωματικά είχαν την ευκαιρία να δουν κινούμενες και σταθερές μακέτες, που εξηγούν πώς φτιάχνονταν τα τούβλα και τα κεραμίδια.
Ακολούθησε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, γνωστότερο ως Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, που είναι ένα από τα παλαιότερα μουσειακά ιδρύματα, κτισμένο σε νεοκλασικό ρυθμό, χάρη στη δωρεά του ομογενούς Αλέξιου Αθανασάκη, με καταγωγή από την Πορταριά. Οι μαθητές/τριες είδαν τα πολύ ενδιαφέροντα αρχαιολογικά ευρήματα από το νομό Μαγνησίας, από την παλαιολιθική εποχή ως τους ρωμαϊκούς χρόνους και στο τέλος, ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο του Βόλου.
Τους μαθητές/τριες συνόδευσαν οι καθηγητές του σχολείου : Καρανάσιου Νικολέτα, Κυριακάκης Παναγιώτης, Μπαβέτσιας Αχιλλέας, Παλάτος Χρήστος και Τσέτσο Μαρινέλα.
Ευχαριστούμε τους μαθητές μας για την υποδειγματική συμπεριφορά τους κατά την διάρκεια της Διδακτικής επίσκεψης

 

Tags: , ,