Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, οι μαθητές/τριες της Α΄ Τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν μια ενδιαφέρουσα ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών στην Καλαμπάκα, στο Μουσείο Θεόπετρας και στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα,.

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών, οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στον χώρο των Μανιταριών όπου υπάρχει μια πλουσιότατη συλλογή αποτελούμενη από γλυπτά μανιτάρια κατασκευασμένα ένα προς ένα, διατηρώντας ταυτόχρονα απόλυτη ομοιότητα χρώματος, σχήματος και μεγέθους. Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν τον χώρο των ενδημικών και αποδημητικών πτηνών καθώς και των θηλαστικών που ζουν κυρίως στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Έτσι οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τα 350 είδη πτηνών, θηλαστικών και για τα 250 διαφορετικά είδη μανιταριών.

Στο Μουσείο Θεόπετρας οι μαθητές/τριες θαύμασαν τα ευρήματα των προϊστορικών ανασκαφών που διενεργήθηκαν στο σπήλαιο της Θεόπετρας από το 1987 μέχρι το 2008.

Η εκπαιδευτική εκδρομή συνεχίστηκε με την επίσκεψη στα Τρίκαλα, στο Μουσείο Τσιτσάνη, όπου φιλοξενείται αφιέρωμα για τη ζωή και το έργο του διάσημου συνθέτη.

Συνόδευσαν οι καθηγητές / τριες: Αντωνίου Μαρία, Δουμακή Βασιλική, Κυριακάκης Παναγιώτης, Κωστίκος Δημήτριος, Νταμάνη Νάντια και Παλάτος Χρήστος.

 

Tags: , ,