Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, μια ενδιαφέρουσα διδακτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές και μαθήτριες της Γ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών στην Καλαμπάκα.

  Με την άριστη ξενάγηση, δόθηκε η δυνατότητα, να λάβουμε σημαντικές πληροφορίες για τα 350 είδη πτηνών, θηλαστικών, για τα 250 διαφορετικά είδη  μανιταριών και να αποκτήσουμε με τον πιο κατάλληλο τρόπο περιβαντολλογικά μηνύματα .

Η συλλογή των ζώων είναι εξαιρετικής ποιότητας, αφού προέρχονται από τους καλύτερους ταριχευτές της Ευρώπης, ενώ η σπανιότητα πολλών εξ αυτών -ενδημικά και τα αποδημητικά πουλιά -είναι μεγάλη. Άξια θαυμασμού ήταν και τα βικτωριανά εκθέματα για την αυθεντικότητά τους, που διασώζονται από την εποχή της Βασίλισσας Βικτωρίας, δηλαδή πριν από 180 χρόνια περίπου.

Σημαντικό ενδιαφέρον είχε και η ξενάγηση για τα μανιτάρια και την πλούσια ποικιλία τους σε σχήματα και χρώματα.

Στην συνέχεια  οι μαθητές και μαθήτριες της  στο πλαίσιο του μαθήματος της Μουσικής ξεναγήθηκαν στον χώρου του Μουσείου Τσιτσάνη στα Τρίκαλα.

Ένα κτίριο πολύ εντυπωσιακό, στο κάτω όροφο ήταν το παλιό χαμάμ της πόλης με εξαιρετική δουλειά αναπαλαίωσης . Στον πάνω όροφο του κτιρίου ήταν η έκθεση του Τσιτσάνη, αρκετά κατατοπιστική για την ζωή και το έργο του με μεγάλες φωτογραφίες και ιδιόχειρα γραμμένα τραγούδια του!

Το κτίσμα δημιουργήθηκε τον 16ο αιώνα, μαζί με το Κουρσούμ Τζαμί, στεγάζονταν τα οθωμανικά λουτρά της πόλης, που αποκαλύφθηκαν μετά το 2011. Τα λουτρά σταμάτησαν να χρησιμοποιούνται έπειτα από το 1881 και την ενσωμάτωση των Τρικάλων στην Ελλάδα, όταν οι μουσουλμάνοι εγκατέλειψαν την πόλη .Το 1895 το Ελληνικό κράτος ανήγειρε σε εκείνο το σημείο φυλακές, που ήταν σε λειτουργία έως το 2006 .

Στην συνέχεια οι μαθητές μας είχαν χρόνο για φαγητό στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων.

Συγχαίρουμε, τους μαθητές/τριες  μας για την υποδειγματική συμπεριφορά τους κατά την διάρκεια της εκδρομής και το τουριστικό γραφείο BARAS TRAVEL για την άνετη και ασφαλή μετακίνηση.

 Συνόδευσαν οι καθηγητές/τριες: Κουκουλή Κική,Νταμάνη Νάντια,Παλάτος Χρήστος, Σιώκας Απόστολος και Τσακνάκης Θωμάς.

 

Tags: , ,