Από τις 20 έως τις 24 Μαΐου 2019, το σχολείο υλοποίησε με επιτυχία τη Θεματική Εβδομάδα, που για το έτος 2018-19, είχε τίτλο «Δημοκρατική Συνύπαρξη και Ανθρώπινα Δικαιώματα». Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου οργάνωσαν και υλοποίησαν δραστηριότητες σχετικές με τις παρακάτω θεματικές: Διατροφή και Ποιότητα Ζωής, Κυκλοφοριακή Αγωγή ? Οδική Ασφάλεια, Πρόληψη κατά των Εξαρτήσεων και του Εθισμού, Σεβασμός  του Άλλου και  Έμφυλες Ταυτότητες. 

Επιπλέον, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό του Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας  υλοποίησε βιωματικές δράσεις στους μαθητές/τριες της Α΄ Τάξης με θέμα «Ο Σεβασμός στον Άλλο». Αξιωματικός της Τροχαίας Λάρισας ενημέρωσε τους μαθητές/τριες της Β΄Τάξης για θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής. Εκπρόσωποι  του ΚΕΘΕΑ-ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποίησαν εισήγηση και βιωματικές ασκήσεις  στους μαθητές/τριες της Γ΄Τάξης με θέμα  «Εφηβεία και εξαρτητική συμπεριφορά».

Τέλος, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γονέων διοργανώθηκε, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και με Ψυχολόγο από το Χαμόγελο του Παιδιού εντός του σχολείου, απογευματινή δράση  με θέμα «Παιδική Σεξουαλική κακοποίηση».

 

Tags: ,