Τον Νομό Σερρών επισκέφτηκαν οι μαθητές/τριες της Β΄ Γυμνασίου του σχολείου μας κατά τη διάρκεια της διήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στις 6 & 7 Απριλίου 2023. H φήμη των μνημείων, των αξιοθέατων και των περιοχών με ιδιαίτερη ομορφιά έχουν ξεπεράσει τα όρια του Nομού και είναι γνωστά σε όλη την Ελλάδα.

Την πρώτη ημέρα, οι μαθητές/τριες επισκέφθηκαν τον Λέοντα  της Αμφίπολης, σύμβολο κατατεθέν για ολόκληρο τον νομό Σερρών καθώς και το Σπήλαιο Αλιστράτης,  ένα από τα ομορφότερα Σπήλαια όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης με πλούσιο σταλαγμιτικό και σταλακτιτικό διάκοσμο  και ποικιλομορφία χρωματισμών. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας περιηγήθηκαν στο κέντρο των Σερρών, μιας πόλης με ιστορία και απαράμιλλη αρχοντιά.

Την επόμενη ημέρα, αναχώρησαν για το Οχυρό Ρούπελ που λειτουργεί σήμερα ως επισκέψιμο ιστορικό μνημείο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο από τα 21 οχυρά της «Γραμμής Μεταξά» στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την  μονή Τιμίου Προδρόμου, ένα  επισκέψιμο “ησυχαστήριο” με κατανυκτικό περιβάλλον και μεγαλοπρέπεια,  στο Ακριτοχώρι.

Τέλος,  απόλαυσαν το μαγευτικό τοπίο και την πλούσια πανίδα της τεχνητής λίμνης Κερκίνης η οποία συμπεριλαμβάνεται στους 10 διεθνούς σημασίας υδροβιότοπους της Ελλάδας.

 

Tags: , ,