Με την παρουσίαση βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές του σχολείου, συνοδευόμενο μουσικά από τη μαθητική  σχολική  ορχήστρα, το 2ο Γυμνάσιο Λάρισας συμμετείχε στις εκδηλώσεις   για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Η διοργάνωση έγινε από τη  Δ. Δ.Ε. Ν. Λάρισας, στις  23 Ιανουαρίου 2020,  στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας παρουσία επισήμων από την Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τις  Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Λάρισας, καθώς και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ.α. Στην εκδήλωση συμμετείχαν Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του νομού και την παρακολούθησε πλήθος μαθητών συνοδευόμενων από τους δασκάλους και τους καθηγητές τους. 

Το φετινό αφιέρωμα στο Ολοκαύτωμα είχε  θέμα «Το Ολοκαύτωμα μέσα από τις Τέχνες». Το βίντεο που παρουσιάστηκε από το 2ο Γυμνάσιο Λάρισας, προσπάθησε να δείξει αυτό το  τρομακτικό  και μοναδικό γεγονός του 20ου αιώνα μέσα από την τέχνη του κινηματογράφου. Συγκεκριμένα, μέσα από επιλεγμένες ταινίες του ευρωπαϊκού και αμερικάνικου κινηματογράφου, με κύριους πρωταγωνιστές μικρά παιδιά,  επιδιώχθηκε να καταδειχθεί πώς  βίωσαν το ολοκαύτωμα τα παιδιά των εβραίων.

Στη δημιουργία του βίντεο συμμετείχαν οι μαθητές: Στεργιούλα Θεοδώρα, Τζίπο Γιάννης και Χατζηγεωργίου Χρήστος (Γ΄Γυμνασίου). Τη μουσική επιμελήθηκαν οι μαθητές:  Απρίλης Αστέριος, Θεοδωρόπουλος Χρήστος, Θεοδωρόπουλος  Σωκράτης, Πάκα Αθανασία (Γ΄Γυμνασίου), Καλογιάννη Γεωργία (Β΄Γυμνασίου), Ζέρβα Ευαγγελία, Κουτσαυτίκης Δημήτρης, Λαΐνα Μαρία και Χώτος Ιερώνυμος (Α΄Γυμνασίου). Την επίβλεψη της παρουσίασης είχαν οι εκπαιδευτικοί: Γκαρά Άλκηστη (ΠΕ05), Κουκουλή Κική (ΠΕ16) και Τσιάρας Νίκος (ΠΕ86).

Επίσης τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 το σχολείο αφιέρωσε δύο διδακτικές ώρες για την προβολή της ταινίας “Un sac de Billes” παραγωγής 2017 στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος.

 

Tags: ,