Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων στο Μύλο του Παππά Λάρισας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Γ5 και Γ6, στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Οι διδακτικές επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 16 και Παρασκευή 19 Νοεμβρίου με την οργάνωση και συνοδεία των κυρίων Αντωνίου, Βαρβαρέζου, Κουκουλή.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου που λειτούργησε ως βιομηχανικός αλευρόμυλος από το 1892 μέχρι και τη δεκαετία του 1980. Ενημερώθηκαν από την επιμελήτρια του Μουσείου κ. Κ. Κόντσα για τους ιδρυτές  και την τεχνολογική εξέλιξη του Μύλου και με διαδραστικό τρόπο γνώρισαν τη διαδικασία της άλεσης. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τη μόνιμη έκθεση φωτογραφίας του σπουδαίου Λαρισαίου φωτογράφου Τάκη Τλούπα με θέμα την καλλιέργεια του σιταριού και τους ανθρώπους του θεσσαλικού κάμπου.

Τέλος μαθητές και μαθήτριες κατασκεύασαν τη μακέτα του Μύλου και ενημερώθηκαν για τους επαγγελματίες ενός Μουσείου όπως Επιμελητές Μουσείων, Αρχαιολόγοι, Φωτογράφοι, Συντηρητές, Διοικητικοί, Ξεναγοί, Φύλακες.

 

Tags: , ,