Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 το τμήμα Β1 του γυμνασίου μας επισκέφτηκε τη δημόσια βιβλιοθήκη της πόλης μας στο πλαίσιο του μαθήματος των «Αρχαίων Ελληνικών». Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο χώρο της βιβλιοθήκης, να ενημερωθούν για τις λειτουργίες της και να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζω τη δημόσια βιβλιοθήκη της πόλης μου».

    Συγκεκριμένα, μέσα από την λεπτομερή ξενάγηση εξοικειώθηκαν με την έννοια της άμεσης δωρεάν πρόσβασης στο πολυτιμότερο αγαθό του πνεύματος, «το βιβλίο» και με τη δυνατότητα δανεισμού του απ ‘ τον καθένα. Τα παιδιά πληροφορήθηκαν για την ιστορία της βιβλιοθήκης που είναι συνυφασμένη με την ιστορία του τόπου μας , τον διαχωρισμό  των τεκμηρίων ανά κατηγορίες, τον τρόπο δανεισμού και κυρίως την ύπαρξη παλαίτυπων βιβλίων που φυλάσσονται σε ειδικό χώρο, καθώς και εκείνων που αφορούν αρχαίους Έλληνες συγγραφείς.

Έτσι, μέσω της επαφής τους με τα βιβλία, εμπέδωσαν την αξία της γλώσσας μέσα από την ιστορική πορεία της στο βάθος των αιώνων σε μια προοπτική της γλωσσικής τους αυτογνωσίας.

    Επιπροσθέτως, ενισχύθηκε η συνεργασία και η δημιουργικότητά τους με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Γνωρίζω τη δημόσια βιβλιοθήκη της πόλης μου» στο παιδικό-εφηβικό τμήμα συμμετέχοντας σε παιχνίδια παντομίμας, γνώσεων, εύρεσης τεκμηρίων και καταλογογράφησης βιβλίων.

Συμμετείχαν οι καθηγήτριες Κατσιαούνη Μαρία και Βαρβαρέζου Φανή.

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη:

 

Tags: , ,