Στο πλαίσιο του θεματικού άξονα «Σχολείο και κοινότητα» της αξιολόγησης σχολικής μονάδας και του μαθήματος Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, πραγματοποιήθηκε στις 28/11/22 στο χώρο το Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, σε συνεργασία με το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο (ΔΑΔ), η δράση με θέμα «Διά-λογοι έκφρασης».
Στη δράση αυτή συμμετείχαν οι μαθητές του τμήματος Γ1 το σχολείου και οι υπεύθυνες καθηγήτριες, κα Αριστέα Κρίτσα και κα Χρυσούλα Μιχάλη. Στόχος της είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας και η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης για μαθητές με ιδιαίτερες ικανότητες που φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο.
Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Διά-λογοι έκφρασης» που συμπεριλαμβάνει εικαστικά έργα των μαθητών του ειδικού σχολείου σε διάλογο με αυθεντικά αντικείμενα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου. Την έκθεση προλόγισε και παρουσίασε η διευθύντρια του Μουσείου κα Φανή Καλοκαιρινού σε συνεργασία με τη δασκάλα ειδικής αγωγής κα Ειρήνη Γραφάκου και την εικαστικό ειδικής αγωγής κα Αλεξάνδρα Δαλάκα.
Στο βιωματικό εργαστήρι που ακολούθησε τα παιδιά εμπνεύστηκαν και φιλοτέχνησαν τα δικά τους έργα, συμμετέχοντας έτσι στην ιδιαίτερη αυτή συνομιλία.
Τα έργα τους εμπλούτισαν την έκθεση και θα αποτελούν μέρος της πρωτότυπης και δυναμικής αρθρωτής έκθεσης του Μουσείου , στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα για σεβασμό στη διαφορετικότητα.

 

Tags: , ,