Την Τρίτη 16 Μαΐου για 5η χρονιά το σχολείο πραγματοποίησε την καθιερωμένη ανάβαση στον Κίσσαβο. Δυστυχώς φέτος οι αντίξοες καιρικές συνθήκες με τις δυνατές ριπές ανέμου και τη βροχή, δεν μας επέτρεψαν να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια. Για την ασφάλεια όλων, η ανάβαση έπρεπε να σταματήσει 100 μέτρα χαμηλότερα, αφού στην κορυφή, ο αέρας ήταν πολύ δυνατός και οι συνθήκες ασύγκριτα δυσκολότερες.

Στην κάθοδο, η αποστολή σταμάτησε στο εγκαταλελειμμένο κτίριο του ΟΤΕ ενώ μία ομάδα 11 μαθητών/τριών συνέχισε την κατάβαση από το καταφύγιο μέχρι το χωριό με τα πόδια. Στη Σπηλιά απολαύσαμε το φαγητό στην ταβέρνα «Μπουγάζι».

Και αυτή τη χρονιά το σχολείο ευχαριστεί δημόσια το Χρήστο Καραμπούζη πρόεδρο του ΕΟΣ Λάρισας και το Γιάννη Ζάχο υπεύθυνο διαχειριστή του καταφυγίου Κισσάβου για την πρόθυμη συμβολή τους στην προσπάθεια.

Στους 94 μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν, θα μείνει αξέχαστη η εμπειρία της ανάβασης ενός βουνού ακόμη και χωρίς τις καλύτερες δυνατές καιρικές συνθήκες.

Συνόδεψαν οι καθηγητές: Νικολάου Πολυξένη (αρχηγός), Κρίτσα Αριστέα, Μπαβέτσιας Αχιλλέας, Παλάτος Χρήστος, Τσιάρας Νικόλαος.

 

Tags: , ,