Την Τρίτη, στις 31/1/23, στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνική παρέμβαση σε λάστιχα αυτοκινήτου τα οποία μας διέθεσε η Διεύθυνση πρασίνου του Δήμου Λάρισας στο πλαίσιο της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας με σκοπό τη διερεύνηση και αποτίμηση του θεματικού άξονα σχολείο και κοινότητα και στο πλαίσιο του μαθήματος Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής. Οι μαθητές των τμημάτων Γ4 και Γ5 με ενθουσιασμό έδωσαν χρώμα στο γκρι-μαύρο των ελαστικών και απέδειξαν ότι με ευαισθησία και κατάλληλη παρέμβαση ακόμα και αγαθά που έχουν ολοκληρώσει τη χρησιμότητα τους θα μπορούσαν να παραμείνουν χρηστικά.
Στις 3/2/23 συνέχισαν τη δράση και φύτεψαν φυτά στις διαμορφωμένες πλέον γλάστρες με την υπόδειξη-καθοδήγηση των συνεργατών του δήμου και των καθηγητριών τους κας Κρίτσα Αριστέας και Νικολάου Πολυξένης.
Οι μαθητές μας οφείλουν να συνεχίσουν να φροντίζουν τα φυτά αλλά και να αναπτύξουν δράσεις που συνδέονται με το φυσικό περιβάλλον, να κατανοήσουν τη σημαντικότητα της εθελοντικής προσφοράς αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα παρεμβαίνουν ώστε να αντιμετωπισθεί το τεράστιο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Δ/νση πρασίνου του Δήμου Λάρισας, συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο πρασίνου κ.Αλεξούλη Ιωάννη, την Δ/ντρια πρασίνου κ.Παπαδοπούλου Αγγελική και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο αστικού και περαστικού πρασίνου κ. Μανούσιο Χρήστο που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και συνέβαλαν στην υλοποίηση της.

 

Tags: , ,