Στόχος αυτού του σύντομου έργου e-twinning ήταν να γιορτάσει την Ημέρα των Ευρωπαϊκών Γλωσσών με έναν ιδιαίτερο τρόπο: οι μαθητές να γνωρίσουν καινούργιους ευρωπαίους φίλους και να επικοινωνήσουν και σε άλλες  ευρωπαϊκές γλώσσες πέραν της Αγγλικής.  Οι χώρες που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο project ήταν: η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Κροατία, η Τουρκία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Αυστρία και η Ρουμανία.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Την 1η  εβδομάδα, οι μαθητές συστήθηκαν με ένα βίντεο που δημιούργησαν  στο Flipgrid. Δεν θα έπρεπε να πουν την εθνικότητα ή τη χώρα τους, αλλά απλώς να δώσουν κάποια στοιχεία για αυτό. Οι μαθητές από τις άλλες χώρες θα προσπαθούσαν να μαντέψουν τη χώρα, γράφοντας ένα σχόλιο κάτω από το βίντεο.

Τη 2η και 3η εβδομάδα, οι μαθητές συναντήθηκαν δύο φορές με διαφορετικούς συνεργάτες. Στη συνάντηση αυτή θα μπορούσαν να συνομιλήσουν στα αγγλικά ή στα γαλλικά να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τις προτιμήσεις, τις αντιπάθειες, τα χόμπυ, τον ελεύθερό τους χρόνο, κ.ά. Οι μαθητές μας συναντήθηκαν με μαθητές του Γυμνασίου  Ottavio Gravina De Cruyllas” di Ramacca , στην Κατάνια της Σικελίας και ως γλώσσα επικοινωνίας είχαμε κυρίως τα γαλλικά και λιγότερο τα αγγλικά και τα ιταλικά.

Τις τρεις επόμενες εβδομάδες, με τη βοήθεια του διαδικτυακού πολυεργαλείου γραφιστικής Canva, οι συμμετέχοντες δημιούργησαν logos  για την ημέρα Ευρωπαϊκών γλωσσών και posters  με πέντε (5) χαρακτηριστικές  και σημαντικές λέξεις της χώρας του. Στο τέλος, μέσω  ψηφοφορίας στα Google Forms επιλέχθηκε το logo για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Οι μαθητές το σχολείου μας που πήραν μέρος  στο project έφτιαξαν μια αφίσα με όλες τις δημιουργίες τους.

 

Tags: ,