Το σχολείο μας κατά το τρέχον σχολικό έτος 2023- 2024 υλοποιεί στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning. Περιλαμβάνει μία συνεργασία με σχολείο της Ιταλίας ως συντονίστριας χώρας (Peano-Rosa Gymnasium , Nereto Italien) και σχολείο της Γερμανίας (Klosterschule, Baden- Baden Deutschland).

Η γλώσσα υλοποίησης είναι η Γερμανική και συμμετέχουν οι μαθητές του τμήματος Β5 υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης του προγράμματος Etwinning του σχολείου μας, καθηγήτριας γερμανικών, κυρίας Δουμακή Βασιλικής. Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Zeit für die Freizeit» «χρόνος για ελεύθερο χρόνο». Το πρόγραμμα έχει χρονική διάρκεια από τον Νοέμβρη του 2023 ως τον Ιούνη 2024.

Οι εργασίες και οι δράσεις των μαθητών αναρτώνται στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα twinspace. Τον μήνα Νοέμβρη οι μαθητές/τριες ανάρτησαν στην πλατφόρμα ένα κείμενο σχετικά με την αγαπημένη τους δραστηριότητα στον ελεύθερό τους χρόνο συνοδευόμενο από τη σχετική φωτογραφία. Στις 22/12/2023 είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν ζωντανά με τους συμμετέχοντες συμμαθητές τους στην Ιταλία στην πλατφόρμα twinspace. Το πρόγραμμα είναι ενσωματωμένο στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου και οι συμμετέχοντες μαθητές χρησιμοποιούν πολλές φορές την αίθουσα υπολογιστών του σχολείου για να αναρτήσουν τις εργασίες τους στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Στόχος του προγράμματος eTwinning είναι η αφύπνιση και η προώθηση της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης των μαθητών μέσω της γνωριμίας και της συνεργασίας τους με μαθητές του εξωτερικού. Τέτοιου είδους προγράμματα κινητοποιούν τους μαθητές και κατ’ επέκταση βελτιστοποιούν τη μαθησιακή τους διαδικασία.

 

Tags: ,