Το Poznan της Πολωνίας επισκέφτηκαν μαθητές και καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Λάρισας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού   προγράμματος ?Erasmus+?, που υλοποιεί το σχολείο, με τίτλο ?Practical Skills Matter?.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών του Πολωνικού Σχολείου Katolicka Szkola Podstawowa, βιώνοντας έτσι την καθημερινότητα στην οικογένεια και στο σχολείο της Πολωνίας, επικοινωνώντας στα Αγγλικά. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε πρακτικές δραστηριότητες στο μάθημα των Μαθηματικών, σε workshops πολωνικών τραγουδιών, χορών, escape room, δημιουργία αφίσας, κατασκευή μπρασελέ (βραχιόλι επιβίωσης). Παράλληλα περιηγήθηκαν στο κέντρο της πόλης και επισκέφτηκαν τον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου, την Πλατεία της Παλιάς Αγοράς και το  Δημαρχείο της πόλης, καθώς και  το Μουσείο Κρουασάν. Στο Soplicowo, στα περίχωρα του Poznan, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε εργαστήριο μαγειρικής, παρασκευάζοντας παραδοσιακά pierogi, απόλαυσαν τη φύση, χόρεψαν τον παραδοσιακό χορό Polonaise, ήρθαν σε επαφή με τα ζώα της φάρμας και παρακολούθησαν επίδειξη πτήσης γερακιών. 

Η αποστολή του σχολείου αποτελούνταν από τους καθηγητές: Κουκουλή Κυριακή, Καρανάσιου Νικολέττα, Τσιάρα Νικόλαο και τους μαθητές: Γκουδάλα Γιάννη, Ευσταθίου Κατερίνα, Ζαχάκη Κατερίνα, Κανάκη Δημήτρη, Μπασινού Ερμιόνη, Ξενικάκη Ιωάννα και Σταματιάδη Ιάσωνα.

 

 

Tags: ,