Στο Στρασβούργο της Γαλλίας (21-25 Μαΐου 2019) πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση εκπαιδευτικών των πέντε σχολείων από την Ολλανδία, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα,  που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Practical Skills Matter?. Το 2ο Γυμνάσιο εκπροσώπησαν οι καθηγήτριες Μαρία Αντωνίου, Βασιλική Δουμακή και Κυριακή Κουκουλή, συντονίστρια του προγράμματος.

Σκοπός της συνάντησης  ήταν η σύνοψη του Σχεδίου, η ολοκλήρωση της τελικής αναφοράς, η παρουσίαση και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων και των αποτελεσμάτων του έργου, η ανταλλαγή ιδεών σχετικά με τις δραστηριότητες διάδοσης των αποτελεσμάτων και η ενημέρωση της ιστοσελίδας του έργου.

Κατά την υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο έχει διάρκεια από 1-9-2017 έως 31-8-2019, ευρωπαϊκά σχολεία από την Ολλανδία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Πολωνία και τη Ρουμανία συνεργάστηκαν σε μια προσπάθεια βελτίωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας με στόχο να δοθεί στους μαθητές η δυνατότητα να την εμπλουτίσουν με πρακτικές δεξιότητες που απαιτούνται στην καθημερινή ζωή. Επιπλέον, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εξωσχολικές δραστηριότητες, οι οποίες ενθαρρύνουν τους μαθητές να χρησιμοποιούν και να διευρύνουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, να αναπτύξουν τις γνώσεις τους στην Αγγλική γλώσσα και στις νέες τεχνολογίες, να γνωρίσουν το τρόπο ζωής και εκπαίδευσης στις χώρες -εταίρους και να εκτιμήσουν τον πολιτισμό τους έτσι ώστε να συμμετέχουν στην κοινωνία μας ως ευρωπαίοι πολίτες  με διαπολιτισμική κατανόηση. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί γνώρισαν  τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών- εταίρων και συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη και την ανταλλαγή διδακτικών εμπειριών, δραστηριοτήτων και γνώσεων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των μεθόδων και των υλικών διδασκαλίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι  εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στον Καθεδρικό ναό, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στα γειτονικά χωριά της Αλσατίας Colmar και Eguisheim.

Πληροφορίες για το Σχέδιο και τα αποτελέσματα που προέκυψαν θα βρείτε στην ιστοσελίδα:

https://sites.google.com/iisbrunelleschidavinci.gov.it/practicalskillsmatter/home

 

Tags: ,