20160310

  Την Πέμπτη 10-03-2016, η ομάδα μαθητών του προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας “Τεχνολογίες δημιουργίας Ιστοσελίδων. Ιστοσελίδα σχολείου” πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη. Συνοδεία των καθηγητών του προγράμματος (Καγιάννη Χρύσας, Σιώκα Απόστολου, Τσιάρα Νικολάου) η ομάδα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας Ελευθερία στο παλαιό τμήμα της Εθνικής Οδού Αθήνας Θεσσαλονίκης  και στη συνέχεια μετέβη στο Βόλο στο Τμήμα Μηχανοργάνωσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (παραλιακό συγκρότημα, κτίριο Δελμούζου).

  Στην εφημερίδα Ελευθερία, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τη δημοσιογράφο κα Βλαχάκη Χαρίκλεια για όλα τα στάδια μέχρι την κυκλοφορία του ημερήσιου φύλλου μιας εφημερίδας. Η συζήτηση επεκτάθηκε στα επαγγέλματα του δημοσιογράφου, του ρεπόρτερ, του αρχισυντάκτη, του τυπογράφου και όλων όσων μετέχουν της διαδικασίας έκδοσης και κυκλοφορίας. Κατά την περιήγηση στις εγκαταστάσεις ενημερώθηκαν επίσης για την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας και τις δυνατότητες και αλλαγές που φέρνουν τα ψηφιακά μέσα, στο χώρο της έντυπης και ηλεκτρονικής ενημέρωσης.

Η ομάδα στη συνέχεια μετακινήθηκε οδικώς στο παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Αργοναυτών & Φιλελλήνων) στο Βόλο. Εκεί ενημερώθηκε από τους κυρίους Τσαμασιώτη Σεραφείμ και Ασήμο Νικόλαο για:

α)τη μηχανοργάνωση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τις υπηρεσίες που παρέχει στο καθηγητικό, διοικητικό και φοιτητικό δυναμικό του πανεπιστημίου.

β)τα επίπεδα στα οποία κατατάσσονται οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες ανάλογα με το βαθμό διευκόλυνσης των χρηστών τους

γ)τις ψηφιακές υπογραφές, την τεχνολογία πίσω από αυτές και την ασφάλεια που προσφέρουν στη διακίνηση αρχείων.

δ)την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Μηχανοργάνωσης και πως αυτή δομήθηκε με στόχο να παρέχει υψηλή χρηστικότητα στον επισκέπτη.

Μετά την ενημέρωση οι μαθητές επισκέφθηκαν το υπολογιστικό κέντρο του πανεπιστημίου όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την δικτυακή, υπολογιστική και αποθηκευτική του υποδομή.

Οι μαθητές, οι καθηγητές του προγράμματος και η διεύθυνση του σχολείου, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν δημοσίως τόσο τον δημοσιογραφικό οργανισμό Ελευθερία και προσωπικά τους κ. Κατσανάκη Δημήτρη(αρχισυντάκτη) και κα Βλαχάκη Χαρίκλεια(συντάκτρια) όσο και το τμήμα Μηχανοργάνωσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και προσωπικά τους κυρίους Τσαμασιώτη Σεραφείμ(προϊστάμενο) και Ασήμο Νικόλαο(στέλεχος).

 

Tags: , , ,