Την Τρίτη, 23 Μαΐου 2024, το 2 ο Γυμνάσιο Λάρισας διοργάνωσε ενδοσχολικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό εκφραστικής ανάγνωσης.

Κατά την έναρξη του σχολικού έτους οι καθηγήτριες του σχολείου μας, Αξούγκα Αικατερίνη, Κουκουλή Κυριακή, Μανούσιου Γεωργία και Μιχάλη Χρυσούλα, δημιούργησαν ομάδα εκφραστικής ανάγνωσης με μαθητές/τριες του σχολείου μας και ανέλαβαν την εξάσκησή τους στο αγώνισμα. Πιστεύοντας στην αξία της ενασχόλησης με την εκφραστική ανάγνωση,  ενθάρρυναν και στήριξαν κάθε προσπάθεια των μαθητών και μαθητριών μας να εκφραστούν δημιουργικά και να αποδώσουν τις λεπτές αποχρώσεις του λόγου που αγγίζουν συναισθηματικά τους ακροατές. Στόχος τους είναι να αντιταχθούν στον ορθολογισμό της εποχής μας και να ξεδιπλώσουν τον εσωτερικό τους κόσμο.

Το 1o βραβείο στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό εκφραστικής ανάγνωσης  κατέλαβε η μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου Κόκαλη Μαρία-Βικτωρία. Η μαθήτριά μας παρουσίασε με εκφραστική δεινότητα και απαράμιλλο ταλέντο το αντιπολεμικό διήγημα «Το ποτάμι» του Αντώνη Σαμαράκη.  Με το πάθος, τη ζέση  και την πολύχρωμη αφήγησή της συγκίνησε το ακροατήριο και απέσπασε θερμά συγχαρητήρια.

Το σημαντικότερο βέβαια, ήταν η εμπειρία που κέρδισαν τα παιδιά μας, μέσα από τη διαδικασία της ομιλίας μπροστά σε ακροατήριο, στοιχείο πολύ σημαντικό για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησής τους.

Πραγματικά, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια όχι μόνο στη μαθήτρια που πήρε βραβείο και διακρίθηκε, αλλά και σε όλα τα παιδιά που έδωσαν δυναμικά το «παρών» σε αυτή την γιορτή της έκφρασης και του λόγου και φυσικά στις εκπαιδευτικούς, οι οποίες εργάστηκαν άοκνα και με πολύ ζήλο καθόλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε η επιτυχημένη αυτή διοργάνωση να αποτελέσει την αρχή και για άλλες, ανάλογες δράσεις στο μέλλον.

Στιγμιότυπα:

 

Tags: , , , ,