Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου οι μαθητές/τριες της Β ΄τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν δύο (2) περιπάτους σε εμβληματικά σημεία της πόλης μας. Συγκεκριμένα σε πολιτιστικά μνημεία (Α΄ και Β΄ Αρχαίο Θέατρο, Μπεζεστένι, Χαμάμ, Υδραγωγείο, Κεντρική Δεξαμενή Λάρισας, κ.α.), στην Πυροσβεστική, καθώς και στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Γεωγραφίας, με πρωτοβουλία της καθηγήτριας κας Καρανάσιου Νικολέττας και με διδακτικό στόχο την εκμάθηση και εφαρμογή της έννοιας της γεωγραφικής και σχετικής θέσης μνημείων και δημοσίων κτιρίων της περιοχής.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πολύπλευρο έργο της και να δουν από κοντά τον εξοπλισμό του πυροσβέστη και του πυροσβεστικού οχήματος.

Στα αρχαιολογικά μνημεία της Λάρισας έγινε ξενάγηση των μαθητών/τριών από την φιλόλογο – υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, κα. Ζάχου Κατερίνα.

Τέλος, εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης, τους μαθητές/τριες υποδέχθηκε και φιλοξένησε ο πάτερ Νικηφόρος Κοντογιάννης.

Στους δύο περιπάτους εκτός από τη συντονίστρια κα. Καρανάσιου Ν. συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Αντωνίου Μ, Βαΐου Ε, Καρανίκα Κ, Παλάτος Χρ.

Μερικές φωτογραφίες:

 

Tags: , ,