Η Δ.Δ.Ε. Λάρισας με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών διοργάνωσε τη διαδικτυακή εκπαιδευτική δράση «Η Επανάσταση του 1821 μας εμπνέει. Οι μαθητές δημιουργούν 200 χρόνια μετά». Στα πλαίσια αυτής το σχολείο δημιούργησε και παρουσίασε στην εκδήλωση της δράσης στις 8 Ιουνίου τα παρακάτω έργα:

Ηλεκτρονικό βιβλίο με πολυμεσικό περιεχόμενο

Οι καθηγήτριες των εικαστικών Αντωνίου Μαρία (ΠΕ08) και μουσικής Κουκουλή Κυριακή (ΠΕ79.01) με την φιλότιμη συνεισφορά μεγάλης ομάδας μαθητών του σχολείου δημιούργησαν ηλεκτρονικό βιβλίο με πολυμεσικό περιεχόμενο με θέμα την Ελληνική Επανάσταση. Το web 2.0 εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε είναι το bookcreator https://bookcreator.com και ακολουθήθηκε η ομαδοσυνεργατική προσέγγιση.

Doodles.

Μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης στα πλαίσια του μαθήματος των εικαστικών στην ενότητα “Σχέδιο Γραφιστικής” σχεδίασαν doodles με θέμα: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση τα οποία και έστειλαν στην εταιρία Google για προβολή. Στα σχέδια των παιδιών διακρίνεται η δημιουργικότητα ο συμβολισμός και η σύνδεση του χθες με το σήμερα.

Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κυρία Αντωνίου Μαρία και συμμετείχαν οι μαθητές Γιωτίκας Μάνθος, Μαρσιτόπουλος Δημήτριος – Ραφαήλ, Μπερντούφι Άγγελο, Παπακοσμά Χρυσή, Σαββίδη Σαβίνα – Μαρία, Στεργιακούλη Γεωργία.

Padlet με θέμα: “1821 – 2021 : 200 χρόνια Ελευθερίας ! O Φιλελληνισμός στη Γαλλία.”

Τέλος στο πλαίσιο του μαθήματος των Γαλλικών η διευθύντρια Γκαρά Άλκηστη (ΠΕ05) με ομάδα μαθητών συνέλεξαν ψηφιακό υλικό, δημιούργησαν και δημοσίευσαν ένα padlet με θέμα τον φιλελληνισμό στη Γαλλία.

Ο σύνδεσμος για το περιεχόμενο είναι: https://padlet.com/garalkist/5beqxeeajav4wtyx

 

Tags: ,