Μία ενδιαφέρουσα 3/ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα, στα πλαίσια επίσκεψης στη Βουλή των Ελλήνων από 01 έως 03 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2022 -που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία- πραγματοποίησαν 114 μαθητές και μαθήτριες με συνοδούς καθηγητές τους κ.κ, Παλάτο Χρήστο, Κρίτσα Αριστέα, Καρανάσιου Νικολέττα, Νικολάου Πολυξένη, Αθανασιάδου Ελένη και Κωστίκο Δημήτριο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η αποστολή ξεναγήθηκε στους παρακάτω χώρους και αξιοθέατα της Αθήνας:
α)Βουλή των Ελλήνων, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτηρίου, τη λειτουργία της, ενώ χρήσιμες πληροφορίες για το διαχωρισμό των τεσσάρων εξουσιών (κοινοβουλευτικό έργο, νομοθετικό έργο, δικαιοσύνη, τύπος) έδωσε με παραστατικό τρόπο η ξεναγός της Βουλής και η Βουλευτής του νομού κα. Λιακούλη Ευαγγελία. H κα. Λιακούλη πρόσφερε για την σχολική βιβλιοθήκη , ένα βιβλίο-λεύκωμα με χρήσιμες πληροφορίες για την Βουλή. Μοναδική εμπειρία ήταν και η παρακολούθηση μέρος της συνεδρίασης από τα θεωρεία της Βουλής για νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.
β)Μουσεία: Ακρόπολης, Βυζαντινό, Πολεμικό και Παναθηναϊκού Σταδίου , το καθένα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα στοιχεία που ενθουσίασαν τους μαθητές/τριες μας.
γ)Οι μαθητές /τριες αποκόμισαν πλούσιες εμπειρίες και γνώσεις από τις επισκέψεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στο Ζάππειο Μέγαρο, στον Εθνικό Κήπο, στην παλιά Αθήνα (Πλάκα-Μοναστηράκι- Θησείο) καθώς και στον Χώρο του Πάρκου και Μουσείου Σταύρου Νιάρχου.
δ)Οι μαθητές/τριες διασκέδασαν με την ψυχή τους σε ταβέρνα με Ελληνική μουσική καθώς και σε ντίσκο όπου γνώρισαν τον τρόπο διασκέδασης άλλων εποχών.
Οι συνοδοί καθηγητές ευχαριστούν τους μαθητές/τριες για την άψογη συμπεριφορά τους, γιατί εκτός από τον εαυτό τους, εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο μας και την οικογένειά τους.

 

Tags: , ,