Με επιτυχία, πραγματοποιήθηκε  η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών  της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας στην Αθήνα στις 18 , 19 και 20 Φεβρουαρίου . Ο συγκεκριμένος προορισμός επελέγη διότι έχει ιδιαίτερη πολιτιστική, αρχαιολογική και ιστορική αξία. Έτσι οι μαθητές και μαθήτριες απέκτησαν πλούσιες εμπειρίες, γνώσεις, συνεργάστηκαν και λειτούργησαν ομαδικά στα πλαίσια ενός προγράμματος.

Πιο συγκεκριμένα ξεναγήθηκαν και περιηγήθηκαν: στο μουσείο Αεροπορίας στο Τατόι, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Ακαδημία–Πανεπιστήμιο, στο άγαλμα Κολοκοτρώνη, στην παλιά Βουλή, στην  Ακρόπολη, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στο Ζάππειο και στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Οργανώθηκε επίσης επίσκεψη και ξενάγηση στην Βουλή των Ελλήνων.

Το πρώτο βράδυ παρακολούθησαν στο Θέατρο Βρετάνια την εξαιρετική παράσταση: «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» ενώ το δεύτερο διασκέδασαν σε μαγαζί με ελληνική μουσική στην περιοχή Ψυρρή. Πραγματοποιήθηκαν μία στάση στην Λαμία και μία στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Η  συμπεριφορά των μαθητών  ήταν υποδειγματική καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

Οι εκπαιδευτικοί στόχοι της εκπαιδευτικής επίσκεψης επετεύχθησαν πλήρως καθώς δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με μέρη που έχουν ιδιαίτερο εκπαιδευτικό ενδιαφέρον, να γνωρίσουν τα επιτεύγματα του ανθρώπου μέσα στη μακροχρόνια πορεία του πολιτισμού, να ψυχαγωγηθούν και τέλος να κοινωνικοποιηθούν μέσα από την διασκέδαση και την συμβίωση.

Συνόδευσαν οι  εκπαιδευτικοί,  Παλάτος Χρήστος, Τσιάρας Νικόλαος, Κονδύλη Μαγδαληνή,  Τσιούρβα Μαρία και  Ψυρογιάννη Κατερίνα.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

Tags: , ,