Στο πλαίσιο της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, στον άξονα «Σχολείο και κοινότητα», πραγματοποιήθηκε η δράση με θέμα «Εθελοντική Αιμοδοσία» σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Στόχος της δράσης αυτής ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σχετικά με το ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας και να αναπτυχθούν δίαυλοι επικοινωνίας, υποστήριξης και ενίσχυσης της συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα του συλλόγου γονέων και την κοινωνία.

Ο προγραμματισμός περιέλαβε τις εξής δράσεις: 1) Τη διενέργεια διαγωνισμού για τη δημιουργία αφίσας με θέμα «Εθελοντική Αιμοδοσία», στον οποίο αναδείχτηκε νικήτρια η μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου Αναστασία Χατζούλη. 2) Τη διοργάνωση ενημερωτικής ομιλίας, στις 16/1/ 2024 στο χώρο του σχολείου μας, από τη γιατρό κ. Ανδρίτσου του Γ. Ν. Λάρισας για την εθελοντική αιμοδοσία. Συμμετείχαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και οι υπεύθυνοι για τη δράση εκπαιδευτικοί: Μιχάλη Χρυσούλα, Νικολάου Πολυξένη, Μανούσιου Γεωργία και Σιώκας Απόστολος. 3) Την «Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας». Στις 18/1/2024 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου αιμοδοσία από την κινητή μονάδα του Γ.Ν. Λάρισας.

Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών ήταν συγκινητική και τους ευχαριστούμε πολύ που με τόση απλότητα χάρισαν το πιο πολύτιμο δώρο, το δώρο της ζωής.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς αιμοδότες που δίδαξαν έμπρακτα στους μαθητές και μαθήτριές μας την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Τέλος ευχαριστούμε το προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας για την άψογη συνεργασία τους με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «2ο Γυμνάσιο Λάρισας».

Στιγμιότυπα:

 

Tags: , ,