Το σύνθημα ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ σχημάτισαν με τα σώματά τους όλοι οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Λάρισας ενόψει της 6ης Μαρτίου, Σχολικής Ημέρας Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό.

Οι μαθητές  έστειλαν  ένα δυνατό μήνυμα  καταδικάζοντας αυτό το φαινόμενο που αναφέρεται στη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομηλίκων παιδιών και έχει  πολλές και σοβαρές επιπτώσεις τόσο στη σωματική και ψυχική υγεία όσο και στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξή  τους. Το bulling εμφανίζεται με τη μορφή του λεκτικού εκφοβισμού (κοροϊδία, διακρίσεις, ντροπιαστικά σχόλια), του κοινωνικού εκφοβισμού (διάδοση φημών, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, απομόνωση από την ομάδα), του σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλωτσιές), του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (εκβιασμός μέσω Διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο)(Wikipedia).  

   Η συγκεκριμένη δράση έγινε με την καθοδήγηση των καθηγητριών Φυσικής Αγωγής του σχολείου , Μπίκα Κατερίνας και Νικολάου Πολυξένης και σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού.

   Προβολή της έγινε και από την ιστοσελίδα της Πανελλαδικής δράσης Μίλα Τώρα όπου υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.  

 

Tags: , , , ,