Παρασκευή πρωί στις 8:45 παρουσία μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και αρκετών κηδεμόνων ξεκίνησε η γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η φετινή ήταν αρκετά διαφορετική αφού οι διοργανωτές παρουσίασαν το περιεχόμενο με ένα πολύ διαφορετικό και ευφάνταστο τρόπο.

Μία θεατρική παράσταση με ηθοποιούς μαθητές και μαθήτριες που με πολύ όρεξη και ταλέντο πέτυχαν να αναπαραστήσουν -άλλοτε με χιουμοριστικό άλλοτε με σκληρό και κυνικό τρόπο- το πνεύμα και το κλίμα της επταετούς δικτατορίας και των ημερών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Εμβόλιμα κείμενα από δύο αφηγήτριες έκαναν τις απαραίτητες νοητικές συνδέσεις και μεταβάσεις δίνοντας ρυθμό και ροή στην παράσταση.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό με συνοδεία τραγουδιών της εποχής δημιουργημένο επίσης από μαθητές. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα συνεπήρε το ακροατήριο σε ένα ρυθμικό χειροκρότημα που συνεχίστηκε για πολύ και μετά το τέλος της.

Αφηγήτριες: Βάνη Κατερίνα, Περιστερά Μήλη

Πρωταγωνιστές: Βασιλόπουλος Κίμωνας, Μπόλια Ζωή, Πισπιρίκος Σωφρόνιος, Πλιάτσικας Μιχαήλ, Σταυρακάκη Αναστασία, Τσιάρας Αναστάσιος, Τσιούτσια Αρετή

Πολυμέσα & Τεχνική στήριξη: Συρανίδης Δαμιανός

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Αθανασιάδου Ελένη (ΠΕ06), Αξούγκα Κατερίνα (ΠΕ01).

 

Tags: , , , ,