Έχοντας ήδη μία αναβολή λόγω καιρού η αγωνία μας για τον καιρό της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου ήταν μεγάλη. Ευτυχώς η μέρα ήταν ηλιόλουστη και έτσι τίποτα δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στην προσπάθειά μας. Μετράμε έξι χρονιές που το σχολείο πραγματοποιεί την ανάβαση στην κορυφή του Κισσάβου.

Στις 8:30 το πρωί τα λεωφορεία μετέφεραν 84 μαθητές/τριες και πέντε συνοδούς στο καταφύγιο του Κισσάβου στα 1604 μέτρα. Από εκεί μετά τις απαραίτητες οδηγίες ξεκίνησε η πεζοπορία για την κορυφή (Προφήτης Ηλίας) στα 1.978 μέτρα. Φέτος στο δρόμο συναντήσαμε και άλλους πεζοπόρους αλλά για πρώτη φορά και μία ομάδα μοτοσικλετιστών που έκαναν την ίδια διαδρομή με μηχανές enduro. Με την άριστη οργάνωση και συνεργασία όλων σε 1,5 ώρα ήμασταν στην κορυφή όπου πανηγυρίσαμε την επιτυχία, χτυπήσαμε την καμπάνα, επισκεφθήκαμε το εκκλησάκι και βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες. Ένα δροσερό αεράκι που μερικές φορές γινόταν δυνατό το μόνο που κατάφερε ήταν να μην μας επιτρέψει να σηκώσουμε το drone του σχολείου και να πάρουμε μερικές πανοραμικές λήψεις.

Με τη χαρά της κατάκτησης της κορυφής και την ευκολία της κατηφόρας η επιστροφή στο καταφύγιο έγινε στο μισό περίπου χρόνο. Στη συνέχεια τα λεωφορεία μας μετέφεραν στο χωριό Σπηλιά όπου για άλλη μια χρονιά γευτήκαμε τις λιχουδιές της οικογένειας Σελήνη στην ταβέρνα «Το Μπουγάζι».

Συνοδοί: Νικολάου Τζένη (αρχηγός), Μιχάλη Χρύσα, Παλάτος Χρήστος, Σιώκας Αποστόλης, Τσιάρας Νίκος.
Στιγμιότυπα:

 

Tags: , ,