Την Παρασκευή 21/10/22, στα πλαίσια του μαθήματος της φυσικής αγωγής η καθηγήτρια κα. Νικολάου Πολυξένη, οργάνωσε και υλοποίησε πεζοπορία με τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου. Η αφετηρία ήταν 1 χιλιόμετρο έξω από το χωριό Ανατολή (Σελίτσανη)   στη νοτιοανατολική πλευρά του Κισσάβου και τελείωνε στο χωριό Μεταξοχώρι στους πρόποδες του βουνού. Ακολουθήθηκε τμήμα του εθνικού μονοπατιού Ο2 που είναι μια ορειβατική διαδρομή της Θεσσαλίας που διασχίζει τον κεντρικό και ανατολικό της ορεινό όγκο (Όλυμπος, Κάτω Όλυμπος, Κίσσαβος, Μαυροβούνι, Πήλιο).

Η συνολική απόσταση ήταν 7,5 με 8 χιλιόμετρα και διανύθηκε σε 3,5 ώρες περίπου, μαζί με τη στάση στο χωριό Ανατολή. Στον τερματισμό οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να φάνε στην ταβέρνα στην πλατεία του Μεταξοχωρίου.

Όλα κύλησαν ομαλά παρά την βροχούλα που έπεφτε κατά διαστήματα και αύξησε τον βαθμό δυσκολίας. Στον τερματισμό όλοι ήταν περήφανοι/νες για την αντοχή, την πειθαρχεία και αλληλοστήριξη που επέδειξαν. Την πορεία συντόνισαν τρία -γνώριμα από την περυσινή ανάβαση στην κορυφή του Κισσάβου- μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας (Καραμπούζης Χρήστος, Δημόκας Νίκος και Ζάχος Γιάννης). Το σχολείο για άλλη μία φορά τους ευχαριστεί για την ευγενική συμμετοχή τους αφού χωρίς αυτή δεν θα ήταν δυνατή υλοποίηση του εγχειρήματος.

Γενική Οργάνωση – Συντονισμός: Νικολάου Πολυξένη

Συνοδοί καθηγητές: Καρανίκα Κατερίνα, Κρίτσα Αριστέα, Νταμάνη Νάντια, Μπαβέτσιας Αχιλλέας, Τσιάρας Νίκος.

Στιγμιότυπα:

 

Tags: , ,