Την Τρίτη, 28 Μαΐου 2019 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση  των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και η τελετή αποχαιρετισμού των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου.

Αρχικά, παρουσιάστηκε το Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Το βιβλίο? η συντροφιά που σου προτείνω» που είχε ως στόχο την οργάνωση και λειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης, την αξιοποίησή της και το άνοιγμά της στη σχολική κοινότητα (ppt). Υπεύθυνες Καθηγήτριες ήταν οι κ.κ. Τζέλλα Α., Γκαρά Ά. και Καρανίκα Κ.. Μαθητές του Β5 περιέγραψαν αναλυτικά τις δραστηριότητες που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, παρουσίασαν τα συμπεράσματα και τα στατιστικά στοιχεία που  προέκυψαν από την έρευνα, μίλησαν για την εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δημόσια βιβλιοθήκη της Ραψάνης.  

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα Erasmus+ (KA219) με τίτλο «Practical  Sκills Matter» που υλοποίησε το σχολείο μας τα δύο τελευταία χρόνια. Για το Ευρωπαϊκό αυτό  πρόγραμμα μίλησε, αρχικά, η συντονίστρια κα Κουκουλή Κ. η οποία παρουσίασε τους στόχους, τα προϊόντα του προγράμματος καθώς και την ιστοσελίδα όπου είναι αναρτημένο το σύνολο του υλικού. Κατόπιν, το λόγο πήραν ο υποδ/ντής κ. Τσιάρας Ν, μέλος της Παιδαγωγικής ομάδας, ο οποίος τόνισε τη σημασία της συμμετοχής μαθητών  και εκπαιδευτικών σε Ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και  μαθητές που περιέγραψαν τις προσωπικές τους εμπειρίες και τα οφέλη που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους σε αυτό. Η παρουσίαση έκλεισε με την ομιλία της  δ/ντριας και μέλους της Παιδαγωγικής Ομάδας, κας Γκαρά Ά.  σχετικά με τα οφέλη του έργου στη σχολική αλλά και στην τοπική κοινότητα,  σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο. (ppt).

Παράλληλα, μαθητές και γονείς, θαύμασαν τα έργα των πρώτων, στα μαθήματα της Τεχνολογίας και των Καλλιτεχνικών με τους καθηγητές κκ.Τζέλλα Α./Παλάτο Χ. και Αντωνίου Μ. αντίστοιχα. Πριν τη λήξη ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απένειμε  αναμνηστικά δώρα στους μαθητές της Γ΄ και  πρόσφερε  μπουφέ με πίτες και γλυκίσματα σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Η γιορτή έκλεισε με   παραδοσιακούς χορούς στους οποίους συμμετείχαν όλοι οι μαθητές, στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΑΟΔΛ.

 

Tags: , , , ,