Την Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022, το τμήμα Β2 του σχολείου μας επισκέφτηκε το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο της πόλης μας στο πλαίσιο του μαθήματος των θρησκευτικών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παρουσίαση της τοπικής παραδοσιακής φορεσιάς σε όλη την περιοχή της Θεσσαλίας. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στους συμβολισμούς των ιδιαίτερων στοιχείων της καθεμιάς (κέντημα, κόσμημα), τη σχέση του ενδύματος με το φύλο, με τις καθημερινές ανάγκες τους, την ηλικία,  το τοπικό στοιχείο, την εργασία.

Ξεναγήθηκαν στη μόνιμη έκθεση του μουσείου και στην περιοδική έκθεση με τίτλο «Επανασύσταση  1821». Επίσης οι μαθητές συμμετείχαν στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Θεσσαλικές φορεσιές» και ασχολήθηκαν με την κατασκευή παραδοσιακών κοσμημάτων.

Η επίσκεψη αυτή πλούτισε τις γνώσεις των μαθητών για την τοπική μας παράδοση, συνέβαλε στην ανακάλυψη της ομορφιάς και της αξίας του λαϊκού πολιτισμού μας, ενίσχυσε το ομαδοσυνεργατικό τους πνεύμα καθώς και τη δημιουργική τους έκφραση.

Συμμετείχαν οι καθηγήτριες: Κουκουλή Κυριακή, Κατσιαούνη Μαρία.

 

Tags: , ,