Πρόκειται για δράσεις που προγραμματίστηκαν για την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την καλλιέργεια πνεύματος προσφοράς – αλτρουισμού για το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον.

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022  μαθητές της Γ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν την παραπήνεια περιοχή του Αλκαζάρ στο πλαίσιο των μαθημάτων της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και της Φυσικής Αγωγής.

Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν από τον κ. Βούρο Παναγιώτη, περιβαλλοντολόγο της υπηρεσίας περιβάλλοντος Θεσσαλίας, για την αναγκαιότητα ύπαρξης του περιβάλλοντος στη ζωή τους αλλά και την προστασία του. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την σημασία της Κυκλικής Οικονομίας που προκύπτει μεταξύ άλλων και με την ανακύκλωση.

Τέλος, προέβησαν στον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου και υποσχέθηκαν να συμβάλουν ανιδιοτελώς στη διατήρηση του.

  Την δράση συνόδευσαν οι καθηγητές: Βασιλάκου Δήμητρα, Καρανίκα Αικατερίνη, Κρίτσα Αριστέα, Μανούσιου Γεωργία, Μπαβέτσιας Αχιλλέας, Παλάτος Χρήστος, Σιώκας Αποστόλης.

Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, το τμήμα Γ5 του σχολείου μας, συμμετείχε στη δράση με θέμα «Εθελοντισμός και Περιβάλλον» στο Πάρκο Χρωμάτων στο Χατζηχαλάρ.

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και την εθελοντική προσφορά των ανθρώπων στην ανάπτυξη και διατήρησή του. Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Αλεξούλης Ιωάννης, η Δ/ντρια Πρασίνου κ. Παπαδοπούλου Αγγελική γεωπόνος,  και ο υπεύθυνος για προγράμματα Erasmus κ. Μανούσιος Χρήστος, περιβαλλοντολόγος.

Στη συνέχεια προέβησαν σε δεντροφύτευση  στο συγκεκριμένο πάρκο με την καθοδήγηση του κ. Μανούσιου. Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν αμείωτος καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης. Γι’ αυτό ευχόμαστε τέτοιες ενέργειες της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων να συνεχιστούν και να επεκταθούν. Συνόδευσαν οι καθηγητές: Κρίτσα Αριστέα και Νικολάου Τζένη.

 

Tags: , ,