Την Τρίτη και Τετάρτη  14 και 15 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών  της Α΄ Γυμνασίου του σχολείου μας, στην Καστοριά. Ο συγκεκριμένος προορισμός επελέγη διότι έχει ιδιαίτερη πολιτιστική, αρχαιολογική, ιστορική, και θρησκευτική αξία.

Πιο συγκεκριμένα, ξεναγήθηκαν στο  Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής,  περιηγήθηκαν στο γραφικό χωριό Νυμφαίο Φλώρινας -όπου θαύμασαν τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα πετρόκτιστα σπίτια- και  περιηγήθηκαν στην λίμνη Ορεστιάδα της Καστοριάς και στην  παλιά πόλη, στον οικισμό Ντολτσό. Ωραίες εικόνες αποκόμισαν επίσης από το χωριό Ψαράδες  στη μεγάλη Πρέσπα και το χωριό Νεράιδα Κοζάνης όπου θαύμασαν την λίμνη Πολυφύτου καθώς και τη γέφυρα Σερβίων.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με μέρη που έχουν ιδιαίτερη μορφωτική αξία και να γνωρίσουν τα επιτεύγματα του ανθρώπου μέσα στη μακροχρόνια πορεία του πολιτισμού.

Συνόδευσαν οι  εκπαιδευτικοί: Παλάτος Χρήστος (αρχηγός), Καρανάσιου Νικολέτα, Καρανίκα Αικατερίνη, Κυριακάκης Παναγιώτης, Τζέλλα Αλεξία.

Μερικά στιγμιότυπα: