Με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων για τη σχολική χρονιά 2022-23, το 2ο Γυμνάσιο Λάρισας πραγματοποίησε μουσικοχορευτική εκδήλωση την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023.

Αρχικά, εκπρόσωποι της ομάδας δράσης για τον εθελοντισμό με τη συντονίστριά τους Κρίτσα Αριστέα (ΠΕ78), παρουσίασαν την εργασία που εκπόνησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Συγκεκριμένα χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες με θέματα: (α)την ανθρωπιστική, (β)την περιβαλλοντική και (γ)την πολιτιστική προσφορά. Στόχος των ομάδων και δράσεων ήταν οι μαθητές/τριες, ως αυριανοί πολίτες, να ευαισθητοποιηθούν και να καλλιεργήσουν πνεύμα εθελοντισμού, κοινωνικής προσφοράς, να αναπτύξουν συναισθήματα σεβασμού και προστασίας για το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον, και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση. Στην πορεία υλοποίησης ασχολήθηκαν με τη συγγραφή θεατρικού σεναρίου και ανέβασμα θεατρικού έργου, συγγραφή ποιημάτων, επιλογή τραγουδιών, δημιουργία  ζωγραφικών έργων και καλλιέργησαν ψηφιακές δεξιότητες που είχαν κυρίως σχέση με την παρουσίαση των δράσεων. Συνεργάστηκαν με φορείς του Δήμου Λαρισαίων, την εκπαιδευτική κοινότητα, το Σύλλογο Γονέων και την τοπική κοινωνία.

Εργασία “ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ! Μαθαίνω να προσφέρω”

Στη συνέχεια η χορωδία με την ορχήστρα παρουσίασαν μουσικά κομμάτια όπως: Pink Panther, We will rock you, Smells like teen spirit, Seven Nation Army, Believer, κ.ά., υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Μουσικής, κας Γκαντάκη Μαρίας. Σε ορισμένα από τα τραγούδια χρησιμοποιήθηκε η τεχνική «body percussion», είδος μουσικής στο οποίο χρησιμοποιείται το ανθρώπινο σώμα ως κρουστά μουσικά όργανα.

Η γιορτή συνεχίστηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΑΟΔΛ όπου μαθητές και μαθήτριες κατά τάξη και όλοι μαζί χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς όπως Συρτάκι, Πεντοζάλη, Μπαϊντούσκα, Καλαματιανό, Αντικριστό Μακεδονίας, Ικαριώτικο, κ.ά. υπό την καθοδήγηση των γυμναστριών του σχολείου κας Νικολάου Τζένης και κας Βασιλάκου Δήμητρας.

Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή για τους γονείς οι οποίοι απόλαυσαν το υπέροχο αυτό θέαμα, αποτέλεσμα πολύμηνης και κοπιαστικής προετοιμασίας. Στο τέλος της γιορτής, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Λάρισας πρόσφερε στα παιδιά πλούσια κεράσματα και αναμνηστικά δώρα στους μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Τάξης.

Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της πολύ όμορφης και συγκινητικής εκδήλωσης!

Βίντεο και στιγμιότυπα:

 

Tags: , , , ,