Την Πέμπτη 21-04-2016, ομάδα 55 μαθητών του σχολείου και 5 συνοδών πραγματοποίησε πεζοπορία μέχρι την κορυφή του Κισσάβου στα πλαίσια του μαθήματος της φυσικής αγωγής. Kissavos-02_Ο καιρός με την συνεχή ηλιοφάνεια βοήθησε πολύ και έτσι οι 7 βαθμοί Κελσίου αντιμετωπίστηκαν εύκολα με τη συνεχή κίνηση και το σωστό ντύσιμο.

   Το λεωφορείο μας άφησε στο καταφύγιο του Κισσάβου από όπου και ξεκινήσαμε την πορεία προς την κορυφή.  Η ανάβαση στο βουνό συναρπαστική με εξαιρετική θέα, δοκίμασε τις φυσικές αντοχές όλων μας. Ωστόσο με τις απαραίτητες ενδιάμεσες “ανάσες”, την απαιτούμενη προσοχή, την αλληλοβοήθεια, τη συνεργασία και πολλά-πολλά αστεία καθ’ οδόν τα καταφέραμε όλοι.

   Από την κορυφή ο καθαρός από σύννεφα ουρανός, μας επέτρεψε να απολαύσουμε τη θέα του Θεσσαλικού κάμπου, του Ολύμπου ακριβώς απέναντί μας, μέχρι τα παράλια των Μεσσαγγάλων, των Νέων Πόρων και του Πλαταμώνα. Σύμβολα της κορυφής, το εκκλησάκι μέσα στο βράχο με την καμπάνα του ακριβώς στο ανώτερο σημείο. Τα συναισθήματα απερίγραπτα. Με την ανάβαση ζήσαμε αυτό που λένε οι πιο έμπειροι του χώρου ότι τέτοιες δραστηριότητες σε δοκιμάζουν και τελικά μαθαίνεις τον εαυτό σου και τα όριά σου, έρχεσαι πιο κοντά στο διπλανό σου, βιώνεις το φυσικό και το θείο…

   Η κατάβαση προς το καταφύγιο , σαφώς ευκολότερη, άφηνε μεγαλύτερα περιθώρια για ευχάριστη συζήτηση της εμπειρίας μας. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στη Σπηλιά όπου και φάγαμε -με μεγάλη όρεξη ομολογουμένως- στην ταβέρνα “ο Μάνθος” απολαμβάνοντας και εκεί τη θέα από το μπαλκόνι. Και αφού το “νηστικό … δεν χορεύει”, μετά το φαγητό το ρίξαμε και στο χορό για να πανηγυρίσουμε την επιτυχία.

   Τα φωτογραφικά τεκμήρια αποδεικνύουν του λόγου το αληθές:

 

Συνοδοί: Μπίκα Αικατερίνη, Νικολάου Πολυξένη, Τσιάρας Νίκος. Το σχολείο δημόσια ευχαριστεί τους Παππά Φίλιππο αντιπρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας και τον Χατζούλη Χρήστο ιατρό, που συνόδεψαν επίσης.

Μαθητές: [Γ1] Βασιλείου Αναστάσιος, Βυθούλκα Αθανασία, Γερακούδης  Αχιλλέας, Γερογιάννη Μαρία, Γερονάτσιου Σουλτάνα, Γεωργιάδης Άγγελος Ιωάννης, Γιαλαμάς Ιωάννης, Γκόλαντας Ηλίας, Δασκαλοπούλου Θεοδοσία, Δέλιου Αθανασία, Δήμα Μαρία, Διαμαντής Κωνσταντίνος, Ζέικου Ευθυμία Αντωνία, Ζήσαρος Ευριπίδης, [Γ2] Κακαράντζας Αθανάσιος, Καραναστάσης Δημήτρης, Καραούλας Θεοφάνης, Κολοκοτρώνης Γεώργιος, Κουκλής Κωνσταντίνος, [Γ3] Μητράκας Κωνσταντίνος, Μήτσαινας Παναγιώτης, Μπακάλης Αθανάσιος, Μπαμπαλή Μυρτώ, Μπέμπης Αδάμ, Μπομπότη Αγγελική, Μπομπότη Θεοδώρα, Μπούτλας Γεώργιος, Νάρης, Χρήστος Χρυσοβαλάντης, Νάτσιος Αθανάσιος, Νικολίτσα Ελένη, Νούσιος Παναγιώτης, Ντέιβις Δημήτριος Ντίλαν, Ξίφτου Αικατερίνη, [Γ4] Πάλλας Φίλιππος, Παντσέλη Μαρία Ειρήνη, Παπαγιάννη Ζωή, Παπαπούλη Ασπασία, Παπαχρήστος Βασίλειος, Παρδάλης Δημήτριος, Πέτσα Φιλωττία, Ρουσσέτου Ευαγγελία, Ροφαλή Μαρία, [Γ5] Σπιλιώτης Δημήτριος Παναγιώτης, Σπυροπούλου Βασιλική Αγάπη, Στρατή Μαρίνα, Συμπίκου Χριστίνα, Τζίμπο Αλεξάντερ, Τζιόλα Σοφία, Τζιόρτζιος Δημήτρης, Τσάλαβος Βασίλειος, Τσιαλούκης Γεώργιος Μάριος, Τσιρίκα Μαρία, Χατζηπούλιος Βασίλειος, Χείρας Αθανάσιος, Χιώτη Αλεξάνδρα.

 

Tags: , ,