Στο πλαίσιο της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, στον άξονα “Σχολείο και κοινότητα”, πραγματοποιήθηκε η δράση με θέμα “Εθελοντική Αιμοδοσία” σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Στόχος της δράσης αυτής ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σχετικά με το ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας και να αναπτυχθούν δίαυλοι επικοινωνίας, υποστήριξης και ενίσχυσης της συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα του συλλόγου γονέων και την κοινωνία.

Η δράση περιέλαβε τα εξής: Α) Τη σύσταση Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών “2ο Γυμνάσιο Λάρισας” με διαχειρίστρια την κ. Μιχάλη Χρυσούλα Β) Τη διοργάνωση ενημερωτικής ομιλίας από την γιατρό κ. Ανδρίτσου του Γ. Ν. Λάρισας για την εθελοντική αιμοδοσία στις 16/1/ 2023 στο χώρο του σχολείου μας. Συμμετείχαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και οι υπεύθυνες για τη δράση καθηγήτριες: Κρίτσα Αριστέα, Μιχάλη Χρυσούλα, Νικολάου Πολυξένη, Βασιλάκου Δήμητρα και Λαζή Ελένη. Γ) Την “Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας”, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 23/1/2023 στο χώρο του σχολείου από την κινητή μονάδα του Γ.Ν. Λάρισας.

Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών ήταν ικανοποιητική και τους ευχαριστούμε πολύ που με τόση απλότητα και χωρίς ανταμοιβή χάρισαν το πιο πολύτιμο δώρο, το δώρο της ζωής. Επίσης, ευχαριστούμε και το προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας για την άψογη συνεργασία τους με τον νεοϊδρυθέντα Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών “2ο Γυμνάσιο Λάρισας” .

Τέλος, εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες στους εκπαιδευτικούς εθελοντές αιμοδότες που για μια ακόμη φορά δίδαξαν έμπρακτα στους μαθητές μας την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνική αλληλεγγύη.

 

Tags: ,